• De MenuBar
  Stacks Image 25643
  Dit is de MenuBar die ik in de meeste Panorama's toepas.
  Je ziet onder andere onderstaande buttons in de MenuBar.
  de Slideshow Start Button;
  slideshow-on-125px
  De Button om alle besturingselementen in het venster te verbergen. Nu is de Button met het groene vierkant nog het enige element dat aanwezig is in het venster. Hiermee kun je alle verdwenen besturing elementen weer tevoorschijn te halen.
  all-on-off-125px
  Klik op de Button met de rode stip om de MenuBar te verbergen.
  De MenuBar schuit nu naar links uit beeld en de Button met de groene stip verschijnt in de plaats.
  Hiermee kun je de ButtonBar weer openen.

  bar-on-off-125px

 • De standaard Buttons en hun functie - Deel 1
  De Buttonbar, of knoppenbalk, staat beneden in het panorama. Je past hiermee de weergave van het panorama aan. De samenstelling van de Bar kan verschillen maar de meest gebruikte Buttons worden hierna beschreven.
  Stacks Image 25267
  Opent het Infovenster met bijzonderheden over het Panorama en de maker ervan.
  Stacks Image 25277
  Linker Button, Autorotatie aan - Rechter Button Autorotatie uit.
  Stacks Image 25287
  Kies de methode om door het Panorama te bewegen. L - Het hand icon is de drag of sleepmethode. Je verschuift het Panorama met ingedrukte linker muisknop naar links of rechts in het venster. R - Klik op het Kruis icon om op een andere manier door het panorama te bewegen. Je stuurt nu als het ware een Virtuele camera aan met de Muis Cursor. Als je met de linkermuisknop ingedrukt naar rechts beweegt gaat deze denkbeeldige camera die kant op en beweegt het panorama naar links. Sleep je naar links dan beweeg je naar rechts door het Panorama. Dit is even wennen als je de sleepmethode bent gewend. Het voordeel van deze camera methode is dat je je heel vloeiend door het panorama kunt bewegen en nauwkeurig je positie kunt bepalen.
  Stacks Image 25297
  Linker Button, zoom-in - Rechter Button zoom-out.
  Stacks Image 25658
  Reset et venster, alle voorgaande instellingen en acties worden ongedaan gemaakt.
  Stacks Image 25681
  Terug naar de Startpagina of het menu van deze panoramaTour.
 • De standaard Buttons en hun functie - Deel 2
  Stacks Image 25505
  Door het Panorama naar links en rechts bewegen (Pannen).
  Stacks Image 25669
  Door het Panorama naar boven en onder bewegen (Pannen).
  Stacks Image 25495
  Terug naar de Startpagina of het menu van deze panoramaTour.
  Stacks Image 25340
  Open de deze HelpPagina voor de Buttonbar in een nieuw venster.
  Stacks Image 25350
  Linker Button, geef het Panorama schermvullend weer - Rechter Button schakel over naar een vast omlijnd venster.
  Stacks Image 25676
  Linker Button, verberg alle hotspots voor een beter zicht op het panorama en - Rechter Button, laat de hotspots weer zien.
  Stacks Image 25678
  Linker Button, gyroscoop aan R - gyroscoop uit. De gyroscoop werkt alleen op smartphones en tablets. Als je in een sferisch panorama aan het navigeren bent doe je dat op een desktop computer met de muis en de Buttonbar. Met ingeschakelde gyroscoop wordt de smartphone of tablet als het ware een virtueel stuur. Door de stand van het apparaat rond de assen te veranderen navigeer je door het panorama. Uitgebreide informatie over navigeren met de Gyroscoop vind je op deze pagina.
 • Hotspots
  In nagenoeg alle Panorama's zijn hotspots aanwezig. Ze hebben een van onderstaande vormen en kunnen in kleur en in zwartwit voorkomen. Als je de muisaanwijzer boven een hotspot houdt verschijnt er bijvoorbeeld een tekst met meer informatie over het betreffende object. Ook kan je met een muisklik een foto openen. Of de link in de hotspot voert je naar een andere website (of Panorama) sturen voor aanvullende informatie. Met een klik op een button kunt alle hotspots verbergen. Ook kun je álle besturingselementen inclusief ButtonBar verbergen met een muisklik.
  Open een foto met beschrijving.
  Stacks Image 25690
  Open een slideshow
  Stacks Image 25399
  Informatie over het panorama en/of de maker ervan
  Stacks Image 25688
  Twee voorbeelden van een ink naar een externe pagina
  Stacks Image 25405
 • Contextmenu
  Het contextmenu open je door met de rechtermuisknop in een leeg gedeelte van het Panorama te klikken. Het bevat allerlei opties die per panorama kunnen verschillen. De "Uitgebreide info over Sferische Panorama's" is nogal technisch van aard. De "Hulp over besturing van de Panorama's" bevat voornamelijk onderwerpen over het gebruiken van de Buttonbar en het navigeren door het Panorama met de muis (trackpad) of Gyroscoop. Als je "Sterographic Projection" of "Fisheye Projection" kiest kun je de weergave spectaculair veranderen door daarna maximaal uit te zoomen. Met de "Rectilinear Projection" keer je weer terug naar de normale weergave.
  Stacks Image 25437

Start   
Menu Help   
Vorige Pagina   
Volgende Pagina