Mijn biografie

Zéér in het kort wat informatie over mezelf

Aangenaam, Mathieu Elissen. De meeste mensen noemen me gewoon Jeu. Ik ben 66 jaar en alleenstaand, ben in oktober 2017 met pensioen gegaan en in mijn laatste baan was ik systeembeheerder. Ik fotografeer sinds 1978, drukte eerst alleen foto’s af in zwartwit en enkele jaren later ook in kleur. In die dagen fotografeerde ik voornamelijk familie en landschappen. In 2007 ben ik overgestapt op de digitale fotografie en ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Geen lange avonden meer in de vochtige benauwde doka of vlekken op foto's door stofjes en krassen wegwerken met minuscule penseeltjes en inkt. De mogelijkheden om foto’s te bewerken zijn schier onuitputtelijk.

Ik gebruik best wel een flink aantal programma’s die allemaal een specifiek doel hebben. Zoals RAW foto conversie en tone mapping van HDR foto’s, panorama stitching, grafische nabewerking, en grafische effecten, Vanaf 2010 ben voor het overgrote deel met landschappen bezig, en met name met panorama fotografie. Panorama foto’s worden op rolpapier afgedrukt. In mijn raamgalerie passen echter maar panorama foto's van 100 cm breed en 32 cm hoog terwijl sommige panorama's wel 270 cm breed zijn. Toen ben ik die foto's op een website gaan plaatsen maar pas toen ik had geleerd om deze panorama's interactief te maken was ik écht tevreden met het resultaat. En er valt héél wat te leren voordat je een interactief panorama dat de moeite waard is op op de website hebt staan mensen. Ik woon in Gulpen, in het uiterste zuiden van Limburg, en daar zijn ontzettend veel motieven te vinden voor mijn panorama foto's.
Daarnaast heb ook een site waar ik mijn "gewone" foto's onder de aandacht van de mensen probeer te brengen. Genoeg gepraat, veel plezier op deze site, die continue in ontwikkeling is wat betreft techniek en vormgeving.


Jeu
Stacks Image 24302
Lastste update: